• OVERMOOI ontdekkingsreis door mooi Noord-Holland

IK VIND JE MOOI!

OVERMOOI ontdekkingsreis door mooi Noord-Holland

maandag 19 september 10.15 – 16.45 uur, Hembrugterrein Zaandam gemeente Zaanstad

 

In september reist stichting MOOI Noord-Holland met het evenement OVERMOOI door de provincie Noord-Holland. Op zes verschillende plekken wordt een enorme kaart van Noord-Holland neergelegd waarop de polders, duinen, wegen, dijken, steden en dorpen en zelfs je eigen woning haarscherp zijn waar te nemen. Wat is mooi aan onze provincie? Daar gaat we het op een speelse manier over hebben met bewoners, leerlingen van basisscholen, ondernemers, ontwerpers, bestuurders en andere betrokkenen; met jou! 

Spoorzoeken tijdens OVERMOOI Zaanstad
Tijdens OVERMOOI Zaanstad op maandag 19 september gaan we in gesprek dat door middel van spoorzoeken over het Hembrugterrein. Wat biedt deze mysterieuze enclave om een fantastische leefomgeving te worden? Wat zie je en wat koester je? Hoe maken we van het voormalige defensieterrein een plek die midden in het Zaanse leven staat? Ga mee op onze tocht en beleef een verrassende middag vol bijzondere verhalen en verschillende perspectieven. Ook de kinderen van twee basisscholen in de buurt van het Hembrugterrein worden betrokken bij de verhalen. In een themales zal wethouder Addy Verschuren de kinderen van groep 7 op een andere manier naar hun eigen omgeving laten kijken.

Feestelijk evenement voor iedereen

OVERMOOI is voor iedereen gratis toegankelijk. Naast het dagprogramma is er van alles te zien en te beleven zoals tentoonstellingen, muziek, catering met lokale producten, uitzicht vanuit de telekraan en meer. Kijk voor het dagprogramma en meer informatie op www.overmooi.nl

 hembrugterrein-zaandam

overmooi-button-website