Hembrug in Ontwikkeling

De visie op de (her)ontwikkeling van Hembrug staat beschreven in het vastgestelde Masterplan Hembrug. Na de vaststelling van dit plan op 22 april 2021, volgt een aantal kaderdocumenten voor het terrein zoals het Mobiliteitsplan, het Masterplan Openbare Ruimte en het Beeldkwaliteitsplan. Parallel werken we het noordelijk deel van Hembrug uit in een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan. En aansluitend voor het zuidelijk deel. 

De belangrijkste documenten op dit moment zijn het (vastgestelde) Masterplan Hembrug en bijbehorend rapport van het participatietraject dat we in 2020 hebben doorlopen met bewoners en ondernemers op en rondom het Hembrugterrein en anderzijds geïnteresseerden in de transformatie van het terrein. 

Ook de planning voor de gehele ontwikkeling en het Hembrug Youtube-kanaal vind je op deze pagina. 

Masterplan hembrug

In het vastgestelde Masterplan Hembrug staat de visie op de (her)ontwikkeling van Hembrug op hoofdlijnen beschreven. Het schept kaders voor de ontwikkeling van het gebied als totaal. In 2020 hebben bewoners en ondernemers op en rondom het terrein en anderzijds geïnteresseerden met ons meegedacht over het Masterplan Hembrug.

Download het Masterplan Hembrug (vastgesteld 22-04-21)
Download het rapport van de participatie op het Masterplan Hembrug.

Benieuwd naar de presentatie van het Masterplan Hembrug aan de gemeenteraad? Bekijk de video via deze link.

Documenten gemeente
De gemeentelijke documenten staan ook online. Hier vind je onder andere het raadsvoorstel en het document mbt de kernkwaliteiten en richtlijnen voor het Hembrugbos. 

Terugblik bijeenkomsten

In 2021 organiseren we meerdere (online) bijeenkomsten, deze noemen we 'Aan de Hembrugtafel'. Heb je een bijeenkomst gemist of wil je deze graag nog een keertje terug zien? Bekijk dan de linkjes hieronder of ga naar het Hembrug Youtube-kanaal.

  • 31 maart - 1e editie 'Aan de Hembrugtafel'. Bekijk hier de video. De antwoorden op de veelgestelde vragen van deze avond zijn te bekijken in dit document.
  • 19 april - meedenkavond 'mobiliteit'. Op maandag 19 april hebben we een leuke, interactieve avond gehad waarin een team van experts het mobiliteitsplan in wording heeft gepresenteerd en we met aanwezige ondernemers en geïnteresseerden in gesprek gingen over verschillende dilemma's ten aanzien van openbaar vervoer, logistiek en parkeren. Bekijk hier de samenvatting >>

Planning ontwikkeling hembrugterrein

Hieronder vind je op hoofdlijn de planning voor de hele ontwikkeling van het Hembrugterrein. Voor wie graag meer wil weten over de gefaseerde aanpak en een toelichting op de planning wil lezen, kun je hier de Procesbeschrijving Ontwikkeling Hembrugterrein downloaden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ongeldige invoer

HEMBRUG ZAANDAM B.V.

Verloren Spoor 1
1505 RB Zaandam

085 023 9496
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.