24 augustus

Open Monumentendag 11 september

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september hun deuren voor publiek. Ook het Hembrugterrein doet mee!
Lees meer
8 augustus 2021

Open dagen studio residentie in gebouw 269

- NIEUWE DATA open dagen - Op 29 mei openden de deuren van gebouw 269, ofwel ‘Magazijn de Dood’. Het pand stond lange tijd leeg, maar komt nu weer tot leven door de groep van internationale kunstenaars die hier is neergestreken onder de naam ‘DOOResidency’. Lees snel verder wanneer de open dagen van augustus & september plaatsvinden!
Lees meer
21 juni 2021

Buitenexpositie ArtZaanstad

Galerie Artzaanstad viert dit jaar het leven en werk van de in 2019 overleden beeldhouwer Hans Blank op het Hembrugterrein. Bekijk van 4 juli t/m 20 november de beeldentuin met 10 monumentale sculpturen, passend bij de geschiedenis van het terrein.
Lees meer
25 mei 2021

Groen licht voor Enclave

Maandag 18 mei heeft de gemeente Zaanstad een onherroepelijke woonbestemming voor de Enclave op het Hembrugterrein toegekend. Dit betekent dat de woongroep van 52 'Hemburgers' plannen kan gaan maken voor de renovatie van de collectieve gebouwen. “Het is altijd onze droom geweest om met een groep gelijkgestemden te wonen en werken op zo’n inspirerende plek in het groen. We komen nu echt een stapje dichterbij!”
Lees meer
25 mei 2021

6e editie Hembrug Happening

De organisatie van festival Hembrug Happening staat te trappelen. Zou zomer 2021 dan eindelijk het moment zijn waarop het feest weer los kan barsten? Peter Sikkes, initiatiefnemer van Hembrug Happening, doet niets liever dan mensen uit Zaandam en omgeving met elkaar verbinden en zit barstensvol plannen.
Lees meer
21 mei 2021

XL kunstinstallaties in de Project.Fabriek

Elk jaar strijkt BIG ART met tientallen kunstenaars neer in een iconisch gebouw in of rond Amsterdam. Dit najaar zal de beurs voor de derde keer plaatsvinden in de Project.Fabriek op het Hembrugterrein. We spraken Wieteke van Hecke, producer van het BIG ART evenement, over de spanning en sensatie rondom het organiseren van een grootschalige pop-up beurs.
Lees meer
23 april 2021

Gemeenteraad oordeelt positief over Masterplan Hembrug

Donderdag 22 april heeft de gemeenteraad van Zaanstad het Masterplan Hembrug vastgesteld. Dit betekent dat Hembrug Zaandam B.V. aan de slag kan met de verdere uitwerking van haar plannen voor de herontwikkeling van Hembrug, te beginnen in het noordelijk deel.
Lees meer
8 april 2021

TEN BRINKE STAPT IN GEBIEDSONTWIKKELING HEMBRUG ZAANDAM

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling is als derde partij toegetreden tot Hembrug Zaandam BV. Daarmee bestaat de ontwikkelcombinatie voor de herontwikkeling van Hembrug in Zaandam uit ABC, LIFE Europe en Ten Brinke.
Lees meer
30 maart 2021

Een nieuwe stap voor het Hembrugterrein: Masterplan Hembrug

Het Masterplan Hembrug ligt op 22 april ter besluitvorming bij de gemeenteraad van Zaanstad. Naar aanleiding van het meedenkproces in 2020 hebben we het Masterplan nog op onderdelen aangepast.
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ongeldige invoer

HEMBRUG ZAANDAM B.V.

Verloren Spoor 1
1505 RB Zaandam

085 023 9496
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.