17 december 2021

Van havenschool tot terreinpolitie; de Hembrug carrière van George Thiel

In de reeks HemBurgers maken we kennis met de buren van en gebruikers op het Hembrugterrein. Dit keer deel twee van het verhaal van George Thiel.
Lees meer
13 december 2021

Denk je mee over het Hembrugbos?

Op maandag 20 december kun je tijdens een digitale bijeenkomst van 19.30 - 21.30 uur meedenken over het Hembrugbos.
Lees meer
25 november 2021

Meedenken over het Hembrugbos

Op maandag 20 december organiseert de Gemeente Zaanstad een digitale meedenkavond over het Hembrugbos.
Lees meer
23 november 2021

Buurtborrel

Voor bewoners (Havenstraat/Hemkade) en de ondernemers op het Hembrugterrein is op zondag 24 oktober een buurtborrel bij Bind georganiseerd.
Lees meer
18 november 2021

HemBurgers | 'Dit is gewoon mijn plekkie’ - George Thiel (Deel 1)

In de reeks HemBurgers maken we kennis met de buren van en gebruikers op het Hembrugterrein. Dit keer George Thiel. Voor hem is Hembrug de thuishaven - 'dit is gewoon mijn plekkie'. Zijn hele leven woont hij al vlakbij het Hembrugterrein en op verzoek deelt hij met ons zijn verhalen.
Lees meer
5 oktober

Denk je mee over de beeldkwaliteit van Hembrug?

Op donderdag 14 oktober gaan we graag met jou in gesprek over de beeldkwaliteit van de gebouwen op Hembrug en op dinsdag 26 oktober doen we dat over de openbare ruimte op Hembrug.
Lees meer
5 oktober

THEATER PREMIERE ‘HOTEL WONDERLAND’ BINNENKORT TE BELEVEN OP HEMBRUG

In aanloop naar de première van het allereerste ‘onderdompel theater van Nederland’ spreken we mede-eigenaar Michel Groenenstijn over dit voor ons land unieke immersive theaterconcept. Want wat in Amerika en Engeland al een ware hype is, kan Nederland vanaf 13 november op het Hembrug-terrein in Zaandam beleven. En dat dat bijzonder is, vertelt Michel ons graag.
Lees meer
5 oktober

‘HET GEHEIM VAN HOLLAND’ - WAT SPEELDE ZICH AF OP HET HEMBRUGTERREIN?

Vanaf nu te bestellen; het boek ‘Het geheim van Holland’ over de geschiedenis van het Hembrugterrein dat meer dan een eeuw was afgesloten van de buitenwereld. Auteur Adrienne Quarles van Ufford sprak verschillende oud werknemers van Eurometaal, de vroegere Artillerie-Inrichtingen; de wapen- en munitiefabriek waar mensen onder strikte geheimhoudingsplicht werkten. Hun verhalen staan centraal in haar nieuwste werk dat leest als een spannend jongensboek vol historische feiten. Een echte must-read dus voor iedereen die het Hembrugterrein een warm hart toedraagt.
Lees meer
24 augustus

Open Monumentendag 11 september

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september hun deuren voor publiek. Ook het Hembrugterrein doet mee!
Lees meer
8 augustus 2021

Open dagen studio residentie in gebouw 269

- NIEUWE DATA open dagen - Op 29 mei openden de deuren van gebouw 269, ofwel ‘Magazijn de Dood’. Het pand stond lange tijd leeg, maar komt nu weer tot leven door de groep van internationale kunstenaars die hier is neergestreken onder de naam ‘DOOResidency’. Lees snel verder wanneer de open dagen van augustus & september plaatsvinden!
Lees meer
21 juni 2021

Buitenexpositie ArtZaanstad

Galerie Artzaanstad viert dit jaar het leven en werk van de in 2019 overleden beeldhouwer Hans Blank op het Hembrugterrein. Bekijk van 4 juli t/m 20 november de beeldentuin met 10 monumentale sculpturen, passend bij de geschiedenis van het terrein.
Lees meer
25 mei 2021

Groen licht voor Enclave

Maandag 18 mei heeft de gemeente Zaanstad een onherroepelijke woonbestemming voor de Enclave op het Hembrugterrein toegekend. Dit betekent dat de woongroep van 52 'Hemburgers' plannen kan gaan maken voor de renovatie van de collectieve gebouwen. “Het is altijd onze droom geweest om met een groep gelijkgestemden te wonen en werken op zo’n inspirerende plek in het groen. We komen nu echt een stapje dichterbij!”
Lees meer
25 mei 2021

6e editie Hembrug Happening

De organisatie van festival Hembrug Happening staat te trappelen. Zou zomer 2021 dan eindelijk het moment zijn waarop het feest weer los kan barsten? Peter Sikkes, initiatiefnemer van Hembrug Happening, doet niets liever dan mensen uit Zaandam en omgeving met elkaar verbinden en zit barstensvol plannen.
Lees meer
21 mei 2021

XL kunstinstallaties in de Project.Fabriek

Elk jaar strijkt BIG ART met tientallen kunstenaars neer in een iconisch gebouw in of rond Amsterdam. Dit najaar zal de beurs voor de derde keer plaatsvinden in de Project.Fabriek op het Hembrugterrein. We spraken Wieteke van Hecke, producer van het BIG ART evenement, over de spanning en sensatie rondom het organiseren van een grootschalige pop-up beurs.
Lees meer
23 april 2021

Gemeenteraad oordeelt positief over Masterplan Hembrug

Donderdag 22 april heeft de gemeenteraad van Zaanstad het Masterplan Hembrug vastgesteld. Dit betekent dat Hembrug Zaandam B.V. aan de slag kan met de verdere uitwerking van haar plannen voor de herontwikkeling van Hembrug, te beginnen in het noordelijk deel.
Lees meer
8 april 2021

TEN BRINKE STAPT IN GEBIEDSONTWIKKELING HEMBRUG ZAANDAM

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling is als derde partij toegetreden tot Hembrug Zaandam BV. Daarmee bestaat de ontwikkelcombinatie voor de herontwikkeling van Hembrug in Zaandam uit ABC, LIFE Europe en Ten Brinke.
Lees meer
30 maart 2021

Een nieuwe stap voor het Hembrugterrein: Masterplan Hembrug

Het Masterplan Hembrug ligt op 22 april ter besluitvorming bij de gemeenteraad van Zaanstad. Naar aanleiding van het meedenkproces in 2020 hebben we het Masterplan nog op onderdelen aangepast.
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

HEMBRUG ZAANDAM B.V.

Verloren Spoor 1
1505 RB Zaandam

085 023 9496
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.